Position: Wisdombog > Birthe Esmer >

Forskellen mellem DIGE og KARM

yke og karm er geologiske udtryk, der anvendes til at beskrive et indbrud, som regel en masse af vulkanske eller vulkansk sten, der med magt indtastede trængte, og indlejret i lag i en anden sten eller jord form. Dykes og karmene er ofte forbundet med vulkaner selvom de ikke er forbeholdt det pågældende land formular.
da indtrængen, er både diger og karmene vulkanske klipper, der blev efterladt eller som et resultat af krystallisering af smeltet magma flow, der eksisterer under Jordens overflade. De er naturligt forekommende i naturen og som et fremmedlegeme sten i forhold til deres omgivende bjergarter miljø eller form, der er lokal eller originalt bjergarter. De kan injiceres ind i eksisterende sprækker i strøelse plader eller bryde en tryk-eller kraft fra en særligt udgangspunkt. diger og sålbænke trænger på grund af pres, stress, og deformation fra de omgivende bjergarter eller under Jordens overflade. Det er ofte i en smeltet eller ustabil tilstand, når den trænger ind i en anden formation og hærder, når det afkøles ned over tiden. De vigtigste former for diger og karmene er magmatiske og sedimentære.
Sammenlignet med rock, som de trænger eller skæres, er diger og karmene ofte slankere eller mindre tyk i sammenligning. De anses desuden bredere i forhold deres omgivende bjergarter og yngre i alderen fra deres omgivende bjergarter. et dige (også stavet som diget ) er en masse af sten, der trænger eller går på tværs af to lag af en anden sten eller jord formular. En lang række diger kaldes Dyke sværme. Dyke sværme er en fælles begivenhed i skabelsen af diger og består normalt af flere hundrede i tal.

Dykes kan klassificeres som lodret, næsten lodret eller stejl karakter, siden dets oprettelse, er afhængig af konsistens af tryk, som stammer fra neden.
Den sædvanlige klassificering af diger kan være diabas, basaltisk til granitisk eller rhyolitic, men andre former såsom pegmatit diger og aplite diger.
diger er klassificeret som uharmoniske indtrængen, da de ikke er parallelle, men på tværs af eksisterende jord eller sten form.

On derimod er paneler dannet på samme måde som diger, men deres retning er anderledes. Karme skabes mellem og parallelt med dets omgivende sengetøj plader
mellemtiden karmene er ofte ensartede i orientering, eftersom de omgivende bjergarter kan give konsistens til dens form. Kan imidlertid også være ikke ensartet i udseende med hensyn af farve og retning.
Sills normalt udgøres af mellemstore kornet rock og indeholder ofte har visse sjældne typer af malmforekomster i sin dannelse.

som et indbrud, en karm som krop af rock er samstemmende, fordi det er parallel til den oprindelige sten eller jord fra.
Resumé:.
1 diger ( eller diger ) er vulkanske klipper, bryde lodret ( eller på tværs ), mens paneler er den samme type sten, der skærer både vandret (eller sammen ) i et andet land eller rock form.
2. diger er uharmonisk indbrud, mens karmene er overensstemmende indtrængen.
3. diger og karme fra på grund af tryk, kraft og stress fra et punkt af oriogn. diger form, når udgangspunktet er under formning diget og karm si dannes, når udgangspunktet er enten på venstre eller højre side.
4. Både diger og karmene kan være magmatiske eller sedimentære i naturen. De er også slankere, yngre og bredere end deres omgivende bjergarter eller plader. diger og tærskler er så indtrængen ofte har en anden farve end de omgivende klipper.
5. diger er lettere at skelne, fordi indtrængen er tydeligt mellem sengetøj fly og rock, mens karmene kan være sværere at identificere, da det eksisterer parallelt med fly og klipperne. Kun ordentlig afprøvning og misfarvning mellem klipper kan oplyse, om et fly er en vindueskarm eller en del af den oprindelige klippeformation.
----------------------------------
Relaterede artikler:
----------------------------------